27 اسفند 1395 - 18:33 شناسه خبر: 4844 نسخه چاپی

انتشارآخرین گزارش فائو توسط کانون انجمن های صنایع غذایی ایران ؛

شاخص قیمت سبد کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته افزایش یافت

شاخص قیمت سبد کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته افزایش یافت  انتشارآخرین گزارش فائو توسط کانون انجمن های  صنایع غذایی ایران ؛
شاخص قیمت سبد کالاهای اساسی از دیدگاه سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد( فائو) در ماه فوریه بطور میانگین 175.5 واحد اعلام شد که نسبت به ماه ژانویه 0.5 درصد بالاتر است و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 17.2 درصد افزایش نشان می دهد.

به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، شاخص قیمت غلات در ماه فوریه بطور میانگین 150.6 واحد است که نسبت به ماه ژانویه 3.7 واحد و یا 2.5 درصد افزایش نشان می دهد. این شاخص در بالاترین میزان خود از ماه ژوئن2016 (خرداد-تیر)به بعد  قرار گرفته اما فقط میزان کمی و در حدود 1.6 درصد بالاتر از سال قبل است. قیمت گندم بدلیل افزایش تقاضا به همراه مسائل لوجستیکی در بنادر آمریکا  3 درصد رشد داشت.

افزایش قیمت ذرت نامحسوس تر بود اما تقاضای بالا، قیمت آن را افزایش داد. قیمت جهانی برنج برای سومین ماه پیاپی شاهد افزایش  بود که بیشتر متاثر از تغییرات قیمت ارز و انتظار فروش بیشتر برنج باسماتی بود.

شاخص قیمت روغن نباتی از دیدگاه فائو بطور میانگین در ماه فوریه  178.7  واحد بود که نسبت به ماه ژانویه 7.6 واحد و یا 4.1 درصد کاهش دارد این شاخص از اکتبر 2016 به بعد اولین افت ماهانه خود را ثبت کرد. با این حال این شاخص ازمیزان مشابه در سال قبل همچنان 28 واحد و یا 19 درصد بالاتر بوده. افت قیمت در ماه فوریه بیانگر ترقی بازار روغن پالم و سویا است. احتمال افزایش تولید در جنوب شرقی آسیا و کاهش سرعت تقاضای واردات جهانی فشار کمتری را بر روی قیمتهای روغن پالم وارد کرد. از سوی دیگر کاهش قیمت سویا ناشی از پیش بینی محصول بیشتر در برزیل و آرژانتین و همچنین میزان ذخایر زیاد روغن سویا در آرژانتین و ایالات متحده آمریکا به همراه کاهش تقاضا از سوی تولیدکنندگان بیودیزل بود.

قیمت لبنیات هم با افزایش مواجه شد. در ماه فوریه شاخص قیمت لبنیات فائو بطور میانگین به 194.2 واحد رسید که نسبت به ماه پیشین خود رشد کمی داشته و به بالاترین میزان خود از  ماه آگوست 2014 به بعد رسیده است. شاخص ماه فوریه نسبت به مدت مشابه سال قبل خود 52 واحد یا 37 درصد صعود کرده است. در حالیکه بازارلبنیات در انتظار صادرات از سوی اتحادیه اروپا و امریکا است، ذخایر برای بازار جهانی با توجه به میزان تقاضا کافی است. با نگاهی به روند عمومی بازار طی 12 ماه گذشته بیشترین تقاضا برای چربی کره است که منجر به افزایش قیمت کره و پودر شیرکامل نسبت به پودر شیر کم چرب و پنیر شد.

گوشت نیز از جمله کالاهایی است که در ماه فوریه افزایش قیمت داشته و به 160.6 واحد رسید که نسبت به ماه ژانویه رشد 1.7 واحدی و یا 1.1 درصدی داشت. در این میان قیمت گوشت گوسفندی و گاوی افزایش یافته درحالیکه قیمت گوشت طیور با تغییر اندکی مواجه بود. در استرالیا قیمت ها صعودی است .

قیمت شکر در ماه فوریه رشد 0.6 درصدی داشت و به 290.3 واحد یعنی 1.8 واحد بالاتر رسید. قیمت های جهانی نسبت به شرایط بازار در کشورهای مهم تولید کننده بخصوص برزیل یعنی بزرگترین تولید کننده و صادر کننده شکر که خود دچار کمبود ذخایر می باشد حساس است. پیش بینی کمبود تولید در هند و تایلند دومین صادر کننده بزرگ شکر جهان خود نیز عاملی برای افزایش قیمت شد. تولید بیشتر از حد انتظار در اتحادیه اروپا و توسعه سطح زیر کشت چغندر در چین مانع از افزایش قیمت ماهانه این محصول می شود.

برای مطالعه کامل گزارش آخرین تحولات بین المللی حوزه غذا در ماه گذشته بر روی لینک زیر کلیک کنید:

گزارش ماهانه بین الملل